Program


Tchaika - Tita Iacobelli (B) előadása

Tchaika - Tita Iacobelli (B) előadása

BELOVA-IACOBELLI: TCHAIKA
+16

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 19. péntek, 19:30

NATASA BELOVA-TITA IACOBELLI

2012-ben Santiagóban, a La Rebelión de los Muñecos fesztiválon a chilei színésznő-rendező Tita Iacobelli találkozott a belga-orosz bábszínésznővel, Natacha Belovával. Együttműködésük eredményeként, néhány évvel később, szintén Santiagóban létrehoztak egy kortárs bábművészettel foglalkozó színházi laboratóriumot. Két hónap tapasztalatgyűjtés után, közös előadás készítésébe fogtak. Így született meg a Chayka, melyet három évig próbáltak, többek között Santiagóban, Buenos Airesben és Brüsszelben. A bemutatót 2018. júniusában, a La Rebelión de los Muñecos fesztiválon tartották. Az előadás sikere azóta töretlen, számos nemzetközi fesztiválon bemutatták és alkotói rangos művészeti díjakat tudhatnak magukénak.

Chayka /+16/

A színfalak mögött egy idősödő színésznő, Chayka próbál visszaemlékezni arra, hogy mit is keres a színpadon. Egy fiatal nő érkezik, aki emlékezeti, hogy aznap este Arkadina szerepét kell eljátszania Csehov Sirályából. Ez lesz az ő utolsó fellépése.
Ahogy egyre romlik a memóriája, néha sem önmagát, sem a szerepét nem képes felismerni. De most elszánt, hogy eljátssza még ezt az utolsó szerepet. Ebben a szenvedésben és hanyatlásban a valóság és fikció keveredik. Próbál a cselekményhez igazodni, de a fiával való konfliktusa, a szerelmétől, Trigorintól való elszakítottság érzése mindig visszaveti a múltba. Általa egy másik Chaykát látunk kibontakozni. Egy harcost, aki mindig talpra áll és új formákat bont ki a színpadon, új teret nyit a színjátszáshoz és élethez. Akár a Sirály főhősei, Chayka is múlt és jövő, kiábrándultság és remény között ingadozik, és kitart minden nehézség ellenére.

Ajánló


Korosztály: 3+ Az előadás hossza: 50 perc A kockásfülű nyúl - A kezdetek

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!